10 Servings ~ 45 minutes
  • Marengsbund
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 4 æggehvider
  • 1 tsk. presset citronsaft
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 knsp. salt
  • Passionsfrugt-curd
  • 2 passionsfrugter
  • 2 spsk. smør (blødt)
  • 4 spsk. presset citronsaft
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl sukker
Opskrift:

Marengskage med passionsfrugt-curd og jordbær

Marengsbunden

Start med at tænde ovnen på 150 grader. Når det er gjort pisker du æggehviderne stive sammen med citronsaft og salt. Sukkeret tilsættes lidt af gangen, og der piskes til man har en blank marengsmasse. Majsstivelsen vendes i. Tegn en cirkel på et stykke bagepapir, der måler ca 20 cm i diameter, og smør marengsmassen ud i denne cirkel. Pladen skal sættes i den nederste del af ovnen, og der skrues ned for varmen til 100 grader. Marengsen skal bages i ca 1 time og 20 minutter. Husk at kigge til den et par gange under bagningen, da ovne jo kan være forskellige 🙂

Marengsbunden smøres ud på bagepapiret

Marengsbunden smøres ud på bagepapiret

Passions-curd

Passionsfrugterne halveres og indmaden skrabes ud. Si og afmål så der ca er  1 3/4  spsk. passionssaft. Passionsfrugtsaften blandes sammen med citronsaft, sukker og smør i en gryde, og smeltes ved middelvarme. Når blandingen er smeltet tager du gryden af varmen.
Æg og æggeblomme røres sammen i en skål og kommes i smørblandingen uden kraftig piskning. Gryden sættes tilbage på varmen og koger mens der røres, ind til cremen jævner. Curden skal afkøles, og stilles på køl indtil serveringen.

Marengsbund med passionsfrugt-curd og flødeskum

Marengsbund med passionsfrugt-curd og flødeskum

Servering

Marengsen lægges på et stort fad, og fløden piskes til flødeskum. Jordbærrene halveres. Passions-curden smøres over marengsbunden, hvorefter flødeskummen og jordbærrene kommes på. Marengskagen er nu klar til at blive serveret. Marengsbunden skal bages samme dag den skal spises, da den bliver hurtig blød hvis den står natten over.

Den færdige marengskage med passionsfrugt-curd og jordbær

Den færdige marengskage med passionsfrugt-curd og jordbær