- 300g nødder mandler eller hasselnødder
- 250 g mørk chokolade
- 2 store spsk kakao pulver
- 200g blødt smør
- 80 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 6 æg
- topping:
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- eller Carte d´or chokolade eller vaniljeis
Denne mørke mørke chokoladekage er årets kage. Dog skal man virkelig være chokolade elsker for, at kunne lide denne kage – desuden er den gluten fri. Når vi spiser kagen, får vi enten creme til eller får det meste vaniljeis som er, et godt supplement til den kraftige chokoladekage. PRØV DEN : )
Start med at blend nødderne meget fint i en foodprocessorer, dog kan man også købe mandel mel, hvis man ikke ønsker at hakke det selv. Hak chokoladen fint og bland det sammen med mandel melet. Tilsæt herefter smør, kakaopulver, sukker og vaniljesukker og rør dejen godt sammen. Del derefter æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Kom æggeblommerne i dejen og rør godt. Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen – Jeg gjorde det med klør fem : )
Kom dejen i en spring form ca. 27 cm i diameter beklædt med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet oven på 175 grader i 30 min.
Pisk fløden stiv med lidt vaniljesukker og vend cremefraichen deri, kom cremen på kagen og pynt med hakket nødder. Dog kan kagen også spises med is vi plejer at få Carte d´Or is chokolade eller vanilje.