- 125-150 g bacon
- 4 -5 forårsløg
- 6 små kartofler
- 100-125 g emmentaler
- 4 spsk frisk hakket persille
- 2 æg
- Friskkværnet sort peber
- 1 tsk salt
- lidt olivenolie
- 3 tsk bagepulver
- 375-385 g hvedemel
- 2½ dl sødmælk
- 125 g smeltet smør
- Der kan sagtens tilsættes flere grøntsager :)
Hvis du vil prøve en anden slags muffins som ikke er lavet af kage, skulle du tage at prøve disse madmuffins, ellers mere specifikt- muffins med bacon og grøntsager … 🙂
Start med at sætte noget vand over til kog, skræl nogle kartofler, skær dem i mindre tern og tilsæt dem det kogende vand.
Imens kartoflerne koger skærer du baconen i tern og steger dem i lidt olie på panden. De skal være gyldne før de er færdige. Gem fedtstoffet fra panden da du skal bruge det til det næste. Når baconen er færdig ligger du dem på et stykke papir, så noget af alt fedtet kan blive suget fra.
Skær nogle forårsløg i fine skiver, kom dem på panden og svits dem ganske kort. Stil dem til afkøling.
Sødmælk og æg piskes sammen i en skål, mens bagepulver, hvedemel og salt sigtes sammen i en anden skål.
De våde og tørre ingredienser blandes sammen og det smeltede smør tilsættes. Derefter kommes kartofler, forårsløg, bacon, persille og den revet ost i, og det røres/vendes godt.
Dejen fordeles i nogle muffins forme, og drys evt. parmesan over.
De bages i ovnen ved 200 g. i ca 20 20-25 min. Hold dog øje med dem så de ikke bliver brændte 🙂
Man kan med fordel tilsætte broccoli, blomkål, gulerødder eller andre grøntsager, men husk at forkoge dem inden 🙂