- Chorizo 300gr
- Nakkekam ca. 1500gr
- Frisk rosmarin
- Groftsalt
- God olivenolie
- Vand
Nakkekam med chorizo
Så er vi i gang med endnu en kødret som er krydret med rosmarin. Retten indeholder meget få ingredienser men dette er ikke vigtigt for at få en smagfuld ret. Det handler om at frembringe smagen i kødet.
Du skal starte med at skære dine chorizo i stifter og læg dem i fryseren i ca. 45min og efterfølgende forvarm ovnen til ca.235 grader. Da en svinekam/filet indeholder meget fedt, så valgte vi at skære så meget væk som muligt. Du tager en skarp kniv og lave nogen dybe huller i stegen så der både er plads til rosmarin og chorizo pølsen. Stik dem nu i hullerne og bagefter gnid stegen i olie sammen med salt.
Placere stegen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. 15 min og derefter skru ned ovnen ned på 150 grader og gi’ den yderligere 50min. Tag stegen og lad den hvile et lunt sted i omkring 20 min. Inden servering så skruer du godt op for ovnen igen og steg den i ca. 5 min sammen med 1/2 dl vand så den får en gyldent farve.
Nu er du klar til at byde dine gæster til bords 🙂
Ps. Vi spiste det sammen med kartofler som er lavet i ovnen.