- 1000g oksekød
- 1 stort løg
- 1 æg
- 2 -3 hvidløg
- 1 frisk chili
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- Tilbehør
- Naanbrød
- Hvidløgsmayannaise
- Dijonnaise
- Ketchup
- Ruccola
- kapers
- Tomater
- Advokado
Nan Burger – Eller hvad vil du kalde retten?
Et lille weekend besøg hos min svoger og svigerinde og jeg kom hjem med to nye opskrifter. Den ene var kyllingefrikadeller med bulgur som jeg helt klart skal prøve at lave inden nærmest fremtid og den anden var en helt fantastik anderledes burger, hvis man kan kalde den det. Sammensætning af de forskellige ingredienser gør at man får en smagsoplevelse som aldrig før.
Her kommer opskriften:
Put løg, hvidløg og chili (uden kærnerne) i en blender. Blend det hele fint. Kom det i en skål sammen med ægget og kødet og rør godt rundt i det. Tilføj derefter krydderierne spidskommen, salt og peber. Derefter former du bøfferne og steger dem på en pande med lidt olie. Mens de steger forbereder du resten. Det er lækkert at stille alle tingene ind i små skåle så man selv kan sammensætte sin “burger” som man nu vil.
Nå kødet er stegt færdig og alle tingene står klar skal nan brødet varmes i 3 min ca. Også er der serveret!
Tilbered din burger i følgende rækkefølge:
Først nanbrød derefter hvidløgsmayonnaise, dijonnaise, rucula tomat og avokado. Så kommer bøffen, kapers og tilsidst en gang ketchup. Vi blev alle enige om at det er den perfekte tømmermænds ret. I øjeblikket er det både min og min svogers yndlingsret. Der er ikke så mange ingredienser men sammensætningen mellem de forskellige ting gør at denne burger bare smager fantastisk.