- 100 g mandler/ hasselnødder
- 100g smør
- 85 g sukker
- ca 4 spsk glykose
- 1 l carte´Dor chokolade is
Her er den mest geniale ide til en nytårsdessert som virkelig imponere hver gang. De kan sagtens laves dagen inden – Dekorative og nemme.
Start med, at hakke nødder fint og bland dem sammen med smør, sukker og glykose hvis det ikke hænger nok sammen tilføj blot lidt mere glykose! ælt ingredienserne godt sammen og form det til en tyk pølse. Smid det 1-2 min i fryseren, skær derefter 3 cm tykke stykker ud og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 10 min. De flyder en del ud så 4 per bageplade er passende. Tag dem ud af oven og efter et pr. sekunder kan man tage dem af pladen og sætte dem på et glas som ikke må være for stort, pres cirklerne blidt ned over glasset. Det kan ikke undgås, at nogle af dem knækker, men tøv ikke det kan bruges til pynt oven på isen, hvis cirklerne stivner inden, man når at forme dem, skal du blot smide dem i oven i 2 sekunder og de er klar til, at formes igen.