- 350 g kartofler
- 150 g Pastinakker eller persillerødder
- 1 dl minimælk
- 1 spsk. hakket persille
- salt og peber til mos
- 300 g Hakket oksekød max 10%
- 100 g løg i terninger
- 1 fed hvidløg
- 70 g tomatpasta
- 1 dl vand
- 1 tsk. paprika
- salt og peber til kødsovs
Oksekød I fad med rodfrugtmos
Kartofler og pastinakker skrælles og koges sammen, i ca. 20 min. Eller til de er møre. Skær dem evt. i mindre stykker, så bliver de hurtigere møre.
Kartofler og pastinakker piskes til mos, men det gør ikke noget hvis der nogle steder er lidt “bid” i mosen stadig.
Der tilsættes mælk, salt, peber og hakket persille, og blandes godt i mosen. Hvis ikke du har en persille hakker, så sammel persillen i en kugle/klump, så er det rigtig nemt at hakke fint stadig 🙂
Kød og evt. løg svitses i en gryde. Løgen giver en ekstra god smag. Til dem der ikke kan lide løg, er hvidløg et rigtig godt alternativ. Det giver også en super smag.
Der tilsættes noget knust hvidløg, vand og tomatpasta, og der smages til med salt, peber og paprika. Hvis du har noget røget paprika, kunne det også være en mulighed, da det også smager rigtig godt i.
Lad sovsen stå og simre i 8-12 min.
Kødsovsen kommes i et smurt ildfast fad, og rodfrugtmosen fordeles over kødsovsen.
Retten gratineres med reven ost og rasp i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 min.
Bon appetit, din ret oksekød I fad med rodfrugtmos er nu klar.