- oksemørbread
- 3 store svampe
- 2 pakker parpaskinke
- salt og peber
- madnåle
- 1 løg
- 1 Fennikel
- Fløde (1dl)
- Kartofler
- Paprika
oksemørbrad med champignon
Oksemørbrad på en hverdag … Okay lidt luksus skal man have en gang imellem. Start med at hakke champignon og rest dem på en tør pande til væden næsten er fordampet. Rens mørbraden for sener og skær en dyb rille i kødet på langs og krydre godt med salt og peber på alle sider. Svampe fyldet fordeles i mørbraden, brug gerne et par kødnåle eller tandstikker til at hæfte den sammen med parmaskinke. Kødet skal brunes i lidt fedtstof derefter lægges kødet i et ildfast og steges i ovnen ved 175 grader i 30 min.
Ps. Vi anbefaler at bruge snor i stedet for madpinde, da det holder det hele bedre fast.
Tag stegen ud og pak den ind i sølvpapir og lad den hvile i 20 min ca. Så har du det lækreste styk kød. Lidt hvidløg i svampene ville også smage super godt. Som tilbehør fik vi ovn bagte kartofler med paprika og chiliolie. Fennikel og løg lagt i vand med grønsagsbouillon også bagt i ovnen.
Til sovsen brugte, jeg væden som fennikel og løg havde lagt i. Kom det i en gryde og tilføj en spsk kalvefon og kog det op. Derefter tilføjer du en spsk cremefraiche i og lidt mel. Kog det hel op og så har du en lækker sovs.