- 4 1/2 dl kernemælk
- 190-200 g mel
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk vanilje sukker
- 3 M/L æg
- 60g smør
- Tilbehør
- 1 l Cardthe d´ore vanilje is
Mums.. “Pandekager med is” og jeg drømmer mig straks tilbage til da jeg boede hjemme hos min mor og far. Min far var mester i at lave pandekager de blev altid helt tynde og sprøde. Vi sad alle klar ved bordet og fik så svinget den ene pandekage over efter den anden, ikke noget med at vente til han havde lavet dem alle færdige, nej vi skulle have dem friske. Pandekager og selvfølgelig med Carte d’or is.
Opskriften
Pisk melet sammen med halvdelen af mælken til en jævn blanding. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og vanilje sukker – Pisk det hele godt sammen. Smelt smørret og kom det i blandingen efterfølgende. Lav evt. en lille test på en varm pande med margarine. Bag pandekagerne tynde på en varm pande til de er sprøde og gyldne. Jeg kommer godt nok en lille kniv spis margarine på panden ved hver pandekage. Der bliver ca. 10 stk pandekager.
Spis pandekagerne sammen med masser af Carte d´or is : )
Pandekagerne er også gode kolde evt. som en lille snak i madpakken.