8-10 Servings ~ 1 hour 15 minutes
  • 450g brun farin
  • 3 dl majsolie
  • 6 æg
  • 415 g mel
  • 1 1/2 tsk vaniliesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 565 g reven gulerod
  • Flødeost:
  • 200g flødeost
  • 125g blødt smør
  • 125g flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • skal og saft fra en citron
  • Pynt:
  • 2 dl kokos mel
  • 4 poser små påskeæg
  • en påske kylling eller hare
Opskrift:

Prøv vores gulerodskage til påsken

Ovnen forvarmes til 185 grader. Brun farin og olie piskes sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk det godt. Bland alle de tørre ingredienser, kom dem i skålen og rør godt rundt – tilsæt så revet gulerod. Hæld blandingen i en springform (27- 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 45-60 min og tjek så om kagen er færdig. Alt efter hvilken ovn man har, kan det være den skal have noget længere tid. Lad kagen køle helt af, inden glasuren kommes på. Glasuren laves ved at piske alle ingredienserne godt sammen med en elpisker. Dog er det en god ide at sigte flormelis i.  Smag til med citronskal og saften fra en citron.

Pynt: rist noget kokosmel på en tør pande. tag en lille skål i en passende form til fuglereden. Sæt den på kagen og skær rund om med en skarp kniv. Derefter er det rimelig nemt at skrabe kagen op af hullet, så har du din fuglerede. Kom derefter glasur på kagen og drys med kokos. Pynt med påskeæg i fuglereden og en påskekylling. Det er simpelthen så sødt. GOD PÅSKE ALLE SAMMEN!

 

Dejen inden den skal i ovnen

Dejen inden den skal i ovnen

Gulerodskagen er klar til ovnen

Gulerodskagen er klar til ovnen

Find nogen rundt til at måle hullet eftter

Find nogen rundt til at måle hullet efter

Fuglereden er næsten klar

Fuglereden er næsten klar

Dækket med ostecreme

Dækket med ostecreme

Ristede kokos

Ristede kokos

Den færdige fuglerede

Den færdige fuglerede