- 50 g gær
- 250 g mælk
- 500 g mel
- 75 g smør
- 1 æg
- 25 g sukker
- 5 g salt
- 8 pølser som deles i tre stykker hver især.
- 1 æg til pensling
Ovnen tændes på 200 C.
Mælken lunes og gæren opløses heri. Smørret smeltes og afkøles lidt. Derefter blandes mel, sukker, salt, æg og smør med mælken/gæren og det hele ætse grundigt, indtil dejen er helt smidig og slipper let. Dejen deles i tre lige stykker som hver især deles i otte stykker. Lidt af dejen tages fra hver af de otte kugler og gemmes til øjne og ben. Hver kugle rulles ud i en lang pølse som er tynd i den ene side og lidt tykkere i den anden side. Pølsen lægges på den tykke ende og rulles så omkring dejen, så at det ligner et sneglehus. For at lave benene rulles to pølser af det meste af restdejen og trykkes lidt flad på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Man skærer så i dejen og former tæerne. “Sneglehuset” med pølsen sættes på benene og øjnene formes som to små dej kugler og anbringes på sneglehuset. Pølsehornene pensles med æg og bages i ca ti minutter, til de er gyldne.
Mvh Lisa