4 Servings ~ 9 hours
  • 1700g nakkefilet
  • Færdig marienerert med paprika,chili,peber,koriander, nelliker,spidskommem,salt, sukker, citron og hvidløg.
  • 2 løg
  • 1 hel fennelke
  • 1 lille bund frisk timian
Opskrift:

Pulled pork – Den nemme udgave

Vi havde aftalt vi ville lave den berømte pulled pork. Vi gik i kvikly og der stod der et stort skilt PULLED PORK. Perfekt!

Den var marineret og i pakken var der en stege pose med. Så jeg stod tidlig op for at komme i sving. Kl 10, kom svinet  i ovnen ved 110 grader i 9 timer. Jeg kom to løg, en fennikel og et lille frisk bundt timian ned til kødet for at tilføje yderligere smag – Det blev perfekt.

pulled porki stegepose

Klar til ovnen

Efter de 9 timer tog vi den ud og klippede stegeposen op, kødet blev trukket fra hinanden (der af navnet, “pulled pork” altså “rykket gris”) med 2 gafler, i samme ildfast fad, så vi fik noget af det overskydende kød saft ind i kødet igen. Vi fik kartofler vendt på panden, groft brød, hjemmelavet coleslaw samt syltede agurker. Barbecue sauce til kødet og hvidløgs/chili miracle wip til kartoflerne.

Jeg kalder det selv den nemme udgave da kødet jo var marineret og den skulle i ovnen i en stege pose i kun 9 timer. De andre opskrifter, jeg har læst er det både i ovnen for at forstege den og bagefter yderligere tid på grillen, hvilket kræver lidt mere tid og overvågning. Jeg må nok indrømme, at det gider jeg ikke. 🙂
Hvis i vil prøve den nemme version men stadigvæk vil have noget lækkert og mørt kød, så kan jeg klart anbefale denne version.

så er min pulled pork klar

Den færdige Pulled Pork

Pulled Pork mums

Pulled Pork