18 stk Servings ~ 45 minutes
  • 300g rabarber
  • 40g sukker
  • 150g sukker
  • 125g smør
  • 150g marcipan
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 2 æg
  • 2 dl crenfariche 9 %
  • 250g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • - Topping (crumble)
  • 50g flormelis
  • 100g rabarber
  • 50 g hvedemel
  • 75g smør
  • 100g marcipan
  • 2 sps havergryn
Opskrift:

Rabarber muffins med crumble

Start med at snitte rabarberne  i små stykker, kom dem i en skål og 40g sukker over og lad dem stå og trække, Imens gør du de andre ting klar.

Rør smør (125g), sukker, marcipan og vaniljesukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen. Her skal elpiskerne have fuld gas. Dejen skal ligesom skifte farve så dejen bliver lidt lysere, cremet og lettere. Rør cremefraiche, mel og bagepulver i dejen.

Bund dej til Muffins

Bund dej til Muffins

Så skal rabarberne i (der er sukkervand i skålen fra rabarberne, det skal ikke i). Vend rabarberne i dejen. Kom dejen i muffins formene.

Dejen med rabarber

Dejen med rabarber

Smuldre flormelis, hvedemel, smør, havregryn og marcipan i en skål og tilsæt 100g rabarber. Kom smuldredejen oven på muffinsene og bag den i ovnen 180 gr.  i 25 min.

Muffins med smuldredej

Muffins med smuldredej

De er super gode de her muffins. Generelt et det en god grund dej og man kan bruge de bær man nu har lyst til. Evt. hindbær eller blåbær eller en blanding af bærerne. Jeg kan godt lide der kommer mange bær i specialt med rabarberne så du får det lidt sure med det søde ved hver mundfuld.

De færdige muffins med rabarber

De færdige muffins med rabarber

rabarber muffins klar til spisning

rabarber muffins klar til spisning