4-6 Servings ~ 45 min hours minutes
  • 125g blødt smør
  • 250g sukker
  • 2 æg
  • 225g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniliepulver
  • 1 dl formage
  • 1 dl mælk
  • 50g mørk chokolade
  • Smør til formen
Opskrift:

En lækker sandkage med chokolade stykker

Start med at piske smør og sukker sammen ( det skal være blødt smør og ikke smeltet ) til det smuldre. Tilføj ægene en efter en mens du stadigvæk pisker i dejen.
Fortsæt til du får en let og luftig masse. Du tilføjer mel sammen med bagpulver og vaniljesukker lidt efter lidt og vend det i smør blandingen. Herfter tilføjer du mælk og Kvark skiftevis mens du pisker i dejen.

Dejen til sandkagen

Dejen til sandkagen

Hak chokoladen i små stykker og vend chokoladen i noget mel så falder chokoladen ikke til bunden. Vend chokoladen i dejen forsigtigt så det er godt fordelt i dejen.

Find den form du ønsker og smør den godt i alle kanter og hjørner med smør, vi valgte bruge en rund kageform. Du fordeler nu din færdige dej i formen og smider den i ovnen på ca. 175 grader. Du bager kagen i ca. 45 min.

kageformen med dejen

kageformen

Den færdige sandkage

Den færdige kage i formen

Chokolade sandkage

Chokolade sandkage