6-8 Servings ~ 2 hours 30 minutes
  • Bunde:
  • 150g blødt smør
  • 150g sukker
  • 4 æg
  • 130g hvedemel
  • 2 sp kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 50g chokolade
  • Pynt:
  • 8 pakker kitkat
  • 1 1/2 pose M&M's
  • chokoladecremen:
  • 4 dl fløde
  • 100g chokolade
  • Nutellacremen:
  • 5 spsk nutella
  • 1/2 l fløde
  • 3-4 spsk flormelis
Opskrift:

Sukker bomben – En dejlig lagkage til hele familien

Min lillebror havde fødselsdag og der skulle selvfølgelig bages en kage der kunne imponere en fyr på 19 år. Jeg lavede hele lagkagen fra bunden, jeg vil dog sige hvis man ikke har tid kan man også godt købe færdiglavet lagkage bunde. I skal skal selvfølgelig ikke snydes så her kommer opskriften på lagkage bunden.

1) Pisk æggehvider stive i en skål.
2) Ta’ en anden skål og pisk æggeblommer, sukker og smør lyst.
3) Bland mel, bagepulver, hakket chokolade og kakaopulver sammen og vend det i æggeblomme massen.
4) Nu skal du tilføje æggehviderne til massen. Rør rundt, men ikke for meget – Så man ikke slår alt luften ud af æggehviderne.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Kagen bagen i en forvarmet ovn på 200g i 20- 25 min. Lad kagen køle helt af og del over med en stor kniv eller et tykt stor. Så har du to lagkagebunde klar til kagecreme og pynt.

Chokolade bunden inden ovnen

Chokolade bunden inden ovnen

Den færdige chokoladebund

Den færdige chokoladebund

Bunden i to dele

Bunden i to dele

Chokolade cremen.

Smelt chokoladen i fløden og stil det på køl. Det skal være helt kølet af før du pisker det op til creme. Husk der skal kun pisket et minut ellers bliver cremen grynet.

Nutella cremen

Kom Nutella i fløden sammen med flormelis og pisk godt med et piskeris så den har en fast kondistens og sæt den på køl til du skal bruge cremen. Så skal lagkagen pyntes. Start med at komme en bund  tilbage i springformen beklædt med et nyt stykke bagepapir. Kom derefter chokoladecremen oven på sørg for at komme godt ud i kanterne. Tilføj derefter den sidste lagkagebund ovenpå og smør nutellacremen på. Stil kagen på køl i 1-2 timer. Så kommer det sjove. Halver kitkattene og pynt med dem hele vejen rundt (Hvis du har rester af cremen, kan du smøre det i siderne så kitkatten kan hænge bedre fast) samt drys M&M’s oven på toppen og slut af med at binde en sløjfe rundt om kagen. 🙂

Smør creme i siderne

Smør cremen hele vejen rundt

Da vi ikke havde nok Kitkat valgte vi at halvere dem, men man kan også vælge at bruge hele stykker, men så skal i selvfølgelig købe dobbelt så mange og mange flere M&M’s 🙂

OBS: Du behøves ikke at lave en lagkage, men en alm chokoladekage eller banankage kan sagtens fungere, hvis man blot ønsker denne udseende.

Chokolade lagkage

Chokolade lagkage