- 400 g svinekød (nakkekotellet)
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 1 lille dåse ananas
- 4 spsk. sukker
- 80g majsstivelse
- 3 spsk. eddike
- 6 spsk. vand
- 4 spsk. Heinz Tomato Ketchup
- 1/4 tsk. salt
- olie til friture
- Marinade:
- ½ spsk. soya sovs
- 1 spsk. vand
- 1/4 tsk salt
- 1 æggehvide
Vi er endnu engang i det asiatiske hjørne for at lave en lækker ret. Svinekød i sursød sovs er en meget almindlig ret på mange kinesiske restauranter og kinesiske grillbare.
Vores inspiration til at lave denne ret kom, da vi var på vej ud for at handle ind, og på turen dertil, så var det at vi kørte forbi den lokale kineser grill, og så fik vi sådan en lyst til at sursød. De laver sådan en god sursød med svinekød i, som vi nu vil lave – og når du har smagt den så vil du også hellere lave den selv fremfor at købe den færdiglavet – selvom at det er nemmere.
For det bedste resultat bruger vi enten nakkekoteletter eller nakkefilet, da kødet er dejlig mørt og giver den bedste smag.
Retten kan laves med eller uden gulerødder.
Skær kødet i ca. 2 cm store tern. Tilbered så marinaden. Bland ½ spsk. soya sovs med 1 spsk. vand, 1/4 salt og en æggehvide. Når det er blandet godt sammen, så tilsættes kødet, og sørg for at marinaden kommer godt ind i kødet. Lad så kødet marinere i 30 minutter alt imens du tilbereder resten.
Husk at tænde for frituren / olien i gryden – men pas på at den ikke bliver for varm.
Snit nu løget groft. Skær peberfrugten og ananas i tern på ca. 1 cm. Skær gulerødderne i skiver.
Efter 30 minutter kommes majsstivelse i en skål, og kødet tilsættes og vendes til det er jævnt fordelt over kødet. Kødet skal nu frituresteges i ca. 7 minutter ved medium varme. Tag så kødet op igen og varm nu olien helt op. Efter 3 minutter tilsættes kødet igen i ca. 10-15 sekunder – kødstykkerne skal gerne være gyldne og sprøde, så er de færdige.
I en skål blander du nu; sukker, 1 spsk. majsstivelse, eddike, vand, ketchup (du kan benytte en anden en Heinz, men den smager altså bedre når det er Heinz) og salt, for at lave sursød blandingen. Bland det godt sammen.
Tag nu en stegepande og tilsæt 1 spsk. olie, og sæt den på mellem varme. Tilsæt løg og lad det svitse i godt et minut førend at du tilsætter peberfrugten, gulerødderne og sursød blandingen fra før. Når blandingen er kommet i kog, så tilsættes ananas og kødet. Vend det rundt på panden, og lad ananassen blive varm.
Nu skulle du gerne have en lidt klistret sursød blanding, som er klar til at blive serveret. Jeg synes at denne sursød ret passer godt med ris til.