20 Servings ~ 2 hours
  • 50 gr. gær
  • 4 dl. vand
  • 1 æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 spsk. Olie
  • 250 gr. grahamsmel
  • 350 gr. hvedemel
  • Pensling:
  • 1 æg
  • Sesamfrø
  • Grahamsmel
Opskrift:

En nem og lækker opskrift på Sunde boller.

En nem og lækker opskrift på sunde boller.
Start med at røre gæren i lunkent vand. Herefter tilsættes salt, sukker, æg samt olie. Tilsæt de sidste ingredienser og rør det hele godt sammen.

Sunde boller - dejen laves

Ingredienserne blandes

Når det hele er rørt sammen, skal dejen stilles til hævning ca. 45 minutter.
Dejen er stadig forholdsvis klistret. Denne skal nu formet til boller. Herefter, skal bollerne hæve i endnu 30 minutter.
Pensles med æg og drys evt. med grahamsmel eller sesamfrø.
Skal bages ved ca. 210 grader (alm. ovn) i 30 minutter.

Sunde boller - Færdig bagte boller

Færdig bagte boller

Bollerne kan f.eks. serveres med pålæg og salat.
De er egnet til at fryse ned, så kan man tage lidt op af gangen, efterhånden som man få brug for dem.
Dem der er vist på billedet er lavet med pålæg fra den lokale slagter.