- 500g kylling
- olie
- 3-4 stk små thailandske auberginer
- Håndfuld grønne lange bønner eller alm bønner
- 2 spsk. rød karry paste (panang)
- 1- 1 1/2 dl kokosmælk
- 5 stk kaffir limeblade
- evt friske Thailandske peberkorn og chili
- tilbehør ris og brød
Thailandsk gryderet – Opskriften stammer fra Wokshop
Vi er fuldstændige vilde med wokshop hjemme ved os. Det er et must, at vi skal spise derinde når vi er i København. Specialt nr. 20 Phat Phrik Khing Gai er vi vilde med. De var så søde, at vise mig hvilken karry de brugte. Så nu har jeg selv været ved at lave min egen wokshop-ret hjemme i vores lille køkken – og det blev faktisk rigtig godt. Jeg måtte lige ned forbi en specialbutik først, da Thailandske bønner, auberginer, kaffir limeblade og friske peberkorn ikke lige er noget de har i Netto 🙂 Vi fandt en Thailandsk butik i Aalborg, dog havde de desværre ikke Thailandske friske peberkorn. Men det blev også godt uden.
Start med at svitse kylling på en pande i noget olie i et par minutter, så det blot får farve på alle kanter. Kom derefter rød karry paste i og røre det rundt sammen med kyllingen. Lad det stå og simre. Mens det simrer, skærer du bønner og auberginer – de skal også svitses på en pande med lidt olie i et par minutter.
Derefter kommer du bønner og auberginer (skåret i skiver) over til kyllingen og hælder kokosmælk over, kom til sidst kaffir limeblade i og lad retten stå og simre i ca. 5 min og smag til. Hvis den er for stærk så kom lidt mere kokosmælk i.
Hvis du er til mere power så kom lidt Cchili i, men pas på for den røde karry paste er rimelig stærk i sig selv. Husk det er et must at der kommer kaffir lime blade i da det giver en fantastisk smag. Spis retten sammen med ris og eventuelt et godt stykke brød.