- 2 løg
- 2 gulerødder
- 2 rød peber
- 2 stilk bladselleri
- 3 hvidløg
- 10-12 store modne tomater
- 2 grøntsage boullion
- et lille bund persille
- 1/2 tsk chili
- salt efter behov
Tomatsuppe
Skær alle grøntsagerne i stykker det behøves ikke være små eller pæne stykker.
Hæld lidt olie i en gryde og svits løg, gulerødder, hvidløg, bladselleri og rød peber. Løgene må ikke få farve, når du har svitset grøntsagerne hælder du vand over og tilsætter tomaterne som også er skåret i stykker. Vandet skal dække det hele så det kan være der skal tilsættes lidt mere vand . Derefter tilsæt boullong og lad det små koge ca 15min.
Derefter tager du det af kogepladen og tilsætter persille og blender det hele med stag blenderen. Kog yderliger 20 -30 min. Smag til med salt og lidt chili.
Jeg har nogle gange lavet tomatsuppen dagen før jeg skal bruge den bare skal varmes op. Kan anbefales som en god forret.
Tips : Man kan også anvende lidt fløde, hvis man ønsker den lidt mere cremet 🙂