- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 kartofler
- 1 løg
- olie til stegning
- 1 kg modne tomater (eller 3 dåser flåede tomater)
- 140 g koncentreret tomatpure
- 125 g mascarpone
- 1 liter vand
- 3 bouillon terninger (klar, okse eller grøntsags)
- salt og peber
- 1 rød chili (kan dog undlades)
- frisk oregano og basilikum
Prøv denne lækre tomatsuppe med mascarpone
Start med at hakke løg, porrer og hvidløg, sæt over ved svag varme, og lad grøntsagerne sautere indtil de er bløde.
Kartoflerne og gulerødderne skæres i små fine tynde skiver (eller rives) og kommes i gryden.
Efter en 5 min. tilsætter du bouillon sammen med vand. De skåret tomater og tomatpuréen tilsættes, sammen med en finthakket chili.
Suppen skal simre i ca 20 min, og derefter tilsættes der mascarpone, lidt af gangen.
Suppen tages af varmen og blendes, til den har fået en cremet konsistens.
Smag tomatsuppen til med salt, peber og frisk oregano og basilikum.
I stedet for at blende suppen, kan du også lade den stå og simre ved svag varme, indtil alle grøntsager er udkogte.
Til Tomatsuppe med mascarpone serveres et lækkert stykke brød