Kammusling med ærtepuré samt timian smør

kammusling

Her finder du en lækkert forret med kammuslinger samt ærtepure med timian smør. Virkelig lækker!

Kom de frosne ærter i en gryde og fyld vand i så det netop dækker dem.
Kom 50 gr. smør i en gryde, og når det er godt brunt tages det af varmen, og det friske timian kommes i.
Derefter kan det stilles til side, indtil det skal bruges – Det må dog godt holdes lidt varmt (50-60 grader, men smørret må ikke brune mere).

Tænd for varmen under ærterne, og når de koger hældes vandet fra, og de kommes i en blender med 75 gr. smør, hvor det hele blendes og smages til med salt & peber.

Ærtepuren hældes tilbage i gryden og holdes varm indtil kammuslingerne er færdige.
Kammuslingerne skal være tørret af med fx køkkenrulle, derefter tændes der for panden, som skal være MEGET varm. Når i tror den er varm nok, så vent lige 1 minut ekstra. kom smør på panden, og når det er brunet kommes kammuslingerne på.
De skal have ca. 1-1½ minut på hver side, og sørg for de får en god “sprød” overflade og den er lidt karamel farvet.
Kammuslingerne tages af og lægges på et stykke køkkenrulle.
Kom ærtepuren i portionsskåle, sæt 1-4 kammuslinger oven på alt efter hvor stor forretten er, drys med lidt parmesan ost, og giv det et par tsk. af timian smørret.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *