Blog

  • Laks med ris

    Laks med ris

    Laks med ris og grøntsager

    I vores lille familie elsker vi fisk og især laks, så derfor eksperimentere vi en del. Men denne gang endte det bedre end bare godt 🙂

    Start med at hakke alle dine grøntsager i mindre tern og svits the hele på panden, dog ikke for længe, for det skal stadigvæk være lidt bid i grøntsagerne.
    Hæld fløden i en gryde sammen med salt og peber og smelt din grønsagsbouillon i fløden.

    Smid din laks ned i et ildfast fad og tildæk det med flødesovsen og tilføj grøntsagerne til sidst og pres citronen over det hele. Bag det i en forvarmet ovn på 200grader i 25min.
    Nyd retten med ris eller kartofler.

    Udvalgte grøntsager
    Udvalgte grøntsager
    grønt
    Stegte grøntsager
    fløde
    Flødeblandingen
    lakseret
    Retten er klar til at komme i ovnen

    laks_med_grønt

    laks
    Den færdige ret – Laks med grønt

    Hvis du hellere vil have fiskefrikadeller så findes de her

  • Kylling med stegt bacon og pasta

    Kylling med stegt bacon og pasta

    Kylling med stegt bacon og pasta

    Start med at svitse bacon på panden så det bliver gyldent. Sæt det til side og skær løget og champignon i fine tern, og svits det sammen.
    Varm fløden op i en gryde eller  brug samme pande som du brugte til dit bacon. Tilsæt og opløs din bouillonterning.

    Find et ildfast fad og put din kylling ned i fadet. Tildæk herefter kyllingen med fløden, bacon og champignon blandingen.
    Tilføj til sidst parmesanost.

    Steg det hele i forvarmet ovn på 200 gr. i ca. 40min.

     

    Kylling med fløde blanding
    Kylling med fløde blanding
    Den færdige kylling
    Den færdige kylling
    Anret retten og spis sammen med pasta
    Anret retten og spis det sammen med pasta

     

     

  • Bagte rodfrugter og safran kylling

    Bagte rodfrugter og safran kylling

    Bagte rodfrugter og safran kylling

    Kylling marinade:
    Skær dine kyllingefilet i mindre stykker og smid dem i en skål sammen med olie, safran og løg. Rør rundt og tilsæt Vegata krydderi.
    (Jo længere kyllingen er i marinaden, jo bedre og mere kraftig smag). Fordel kyllingen på et spyd sammen med peberfrugt, løg, chorizopølse. Bag dem på grillen.

    Skær alle dine rodfrugter i lange stave og læg baconen på et skærebræt og fordel efterfølgende rodfrugterne. Dryp lidt olivenolie på stavene så de ikke blive for tørre, og tilføj salt

    og peber. Rul efterfølgende baconen rundt og stavene.
    Bag dem i en forvarmet ovn på 200gr. indtil baconen er sprødt.

    Rodfrugter med bacon
    Rodfrugter med bacon
    safran
    Safran kylling på spyd
    bacon
    Rodfrugter rullet i bacon
    kylling i marinade
    Safran kylling med løg
    Kylling og rodfrugter
    Kylling og rodfrugter

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Milkshake med Nutella og Banan

    Milkshake med Nutella og Banan

    Milkshake med Nutella og Banan

    Skal du have noget lækkert og sødt og noget som alle børn elsker, så kan vi klar anbefale vores shake med Nutella og Banan.
    Opskriften er utrolig nem og kan laves på under 10 min.

    Smid alle ingredienserne i blenderen og blend det til en fyldig masse. Tilføj flødeskum som er blandet med Nutella.

    Vanilje is
    Vanilje is
    shake, milkshake
    Blend det hele til en fyldig masse
    Nutella milkshake med vanilje is og banan
    Nutella shake med vanilje is og banan
    Den færdige milkshake
    Den færdige shake
    Prøv vores banan milkshake med vanilie is og Nutella
    Klar til servering

    Hvis i ønsker noget varmt, kan vi anbefale vores

    Varm kakao med carte d´or – Klik her

     

     

     

     

  • Thai kødboller på spyd

    Thai kødboller på spyd

    Thai inspireret kødboller på spyd

    Kunne du godt tænke dig et godt alternativ til normale danske frikadeller som stadigvæk er børnevenligt, så kan vi klar anbefale disse thai kødboller på spyd.

    Tilføj alle ingredienserne i en skål sammen med farsen. Rør rundt i farsen og form herefter bøfferne i lange pølser i den størrelse der ønskes.
    Træk spyddet igennem og steg dem på grillen, de kan også steges på panden.

    thail kebab
    alle ingredienser i en skål
    Form svinefarsen i pølser
    Form svinefarsen i pølser
    bag dem på grillen
    Bag dem på grillen
    De færdige Thai boller
    De færdige Thai boller
  • Kebab på spyd

    Kebab på spyd

    Kebab på spyd

    Selvom der regner kan man vel stadigvæk tænde op i grillen. Denne gang stod menuen på græsk kebab på spyd.Retten er utrolig nem, at lave og smagen er fantastisk.

    Smid kødet i en skål sammen med alle ingredienserne. Sørg for at fetaen er godt smuldret og dine hvidløg skal være knust.
    Du kan vælge at hakke mynten, oreganoen samt dit ramsløg, men vi valgte ikke at gøre det.

    Brug klør fem og blend kødet sammen med ingredienserne, og form dem herefter som små pølser. Træk dine spyd igennem kødet.
    Så skal de bare placeres på din grill 🙂 Du kan os vælge at stege dem på panden (uden spyd).

    Så bliver det ikke nemmere at lave sin egen kebab på spyd. Vi fik lidt ris samt andet grønt til kødet.

    bøffer
    ingredienser i en skål

     

    form dem som pølser
    Form dine bøffer i små pølser
    Bøffer på spyd
    Bøffer på spyd
    Bøffer på grillen
    Bøffer på grillen
    De færdige bøffer
    De færdige bøffer

     

     

     

     

  • Mexicansk kødsovs

    Mexicansk kødsovs

    En stærk og smagfuld kødsovs

    Ønsker du en anderledes kødsovs næste gang du laver spaghetti, så kan vi anbefale denne simple opskrift.Start med at forvarme ovnen til 200 grader.

    Halvere dine tomater og rist dem i ovnen sammen med løg, hvidløg samt chilien, her valgte vi at bruge jalapeño. Når tomaterne har fået en brunlig overflade, så er det på tide at tage dem ud af ovnen. Blend løgene sammen med hvidløg og chilien. Tilføj herefter dine tomater en efter en.

    Når du bager dine ingredienser fremhæver det smagen meget mere, hvilket efter vores mening giver en mere markant smag. Smag det efterfølgende til med salt og tilføj gerne friske koriander.

    Blandingen er nok til 500gr. kød

     

     

    mexicansk kødsovs
    Mexicansk kødsovs
    Bages i ovnen
    Bages i ovnen
    Blend det hele
    Blend det hele
    Den færdige tomatsovs til kødet
    Den færdige tomatsovs til kødet

     

     

     

     

  • Flødekartofler

    Flødekartofler

    Lav flødekartofler hurtigt og nemt

    Vi skulle have noget hurtigt til aften, og vi elsker fisk i vores hjem. Så vi endte med laks som blev bagt i ovnen. Normalt plejer vi spise fisken med kogte kartofler, men denne gang fik vi en god omgang flødekartofler, og det kan bestemt anbefales 🙂

    Start med at skrælle dine kartofler og skær dem i skiver, samt hak dine løg. Smid det hele i et fad og tilsæt fløde. Fløden skal lige dække kartoflerne.  Tilføj alle ingredienserne  og rør rundt. Bag det hele i en forvarmet ovn på 200 grader.

    kartofler i skiver
    Skær kartoflerne i skiver
    fløde
    Tilsæt fløde
    De færdige fløde kartofler
    De færdige flødekartofler
    laks og flødekartofler
    laks og flødekartofler

     

     

     

     

     

  • Butterdejsrulle med fyld

    Butterdejsrulle med fyld

    Vi stod forleden dag nede i Føtex og ikke anede hvad vi skulle have til aften, klokken var ret mange og børnene skulle have aftensmad inden de skulle sove.
    Så faldt øjnene på butterdejsrullerne på køledisken. Så hvorfor ikke lave butterdejsruller med fyld. Man kan selvfølgelig vælge, at lave butterdejen selv, men
    nogen gange har man bare travlt i hverdagen. Men hold med siden, vi laver det fra bunden næste gang.

    Her kommer opskriften – Men pas på, du kan blive afhængig 🙂

    Snart med at hakke grønsagerne fint og gulerødderne rives. Steg baconen på panden og når de er sprøde, tages de af og på samme pande svitses
    grønsagerne i ca 2min.

    Fordel smøreost på den udrullede butterdej, og efterfølgende fordel fyldet i lang stribe i midten. Bøg kanterne og rul dejen sammen så du får en aflang masse.
    Pensel butterdejsrullen med æg og drys mozzarella på dejen.

    Bag den i ovnen i ca. 15-20 min på 200grader.

    butterdejs
    Læg fyldet på dejen
    butterdejsruller
    Rullen sammen inden ovnen
    Efter en tur i ovnen
    Efter en tur i ovnen
    Den færdige butterdejsrulle
    Den færdige butterdejsrulle

     

     

     

  • Pandekage burgerboller

    Pandekage burgerboller

    Vi skulle have burger til aften, men vi tænkte der skulle ske noget nyt. Vi er efterhånden blevet
    trætte af de traditionelle burgerboller, så hvorfor ikke prøve at lave vores egne boller 🙂

    Prøv vores lækre pandekage boller

    Start med at piske æggene sammen  og herefter tilsætter alle dine tørre ingredienser. De rører rundt til du får en halv fast masse. Så tilsætter du mælk samt vand til blandingen og rører rundt igen. Lad hele blandingen stå i 10 min. I mellem tiden opvarmer du panden med en smule olie.

    Form burgerbollerne og smid dem på panden under højt plus. steg dem sprøde på begge sider. Men hold øje det går hurtigt.
    De skal ca. have 1-2 minutter på hver side. Så er de klar til at bruges som burgerboller. Det smager bedst hvis man spiser straks efter, da bollerne er sprøde.

    Vi fik vores burger med hjemmelavet guacamole.

    pandekage
    ingredienser til pandekage boller
    pandekager til burger
    Efter bruning på panden
    Fyld din burger og nyd den
    Fyld din burger og nyd den