- Spinatsalat med bacon og brødcroutoner
- 200 g frisk spinat
- 125 g bacon
- 2-3 skiver franskbrød
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- Marinade som du kan bruge til alle grønne salater
- 2 spsk olivenolie
- ½ -1 spsk vineddike eller balsamico
- salt og friskkværnet peber
- evt. lidt hvidløg og/eller 1 tsk dijonsennep
Spinatsalat med bacon og brødcroutoner
Start med at skylle spinaten grundigt, og fordel spinatbladene ud på et tørt viskestykke, og dup spinaten tør.
Skær baconen i små tern og steg dem på panden, bagefter lægger du dem på noget køkkenrulle, så det overskydende fedt bliver suget op.
Franskbrøden skæres i små terninger og ristes på panden i olie, hvidløg presses ud over brødcroutonerne.
Vend croutonerne af og til.
Spinatbladene kommes i en skål, hvor brødcroutoner og bacon blandes i.
Denne marinade kan jeg stærkt anbefale til, den smager super lækker og passer perfekt til denne salat
Olie og vineddike eller balsamico blandes sammen i en skål, salt og friskkværnet peber tilsættes. For at gøre den ekstra god kommes lidt friskpresset hvidløg og/eller 1 tsk dijonsennep. Rør det hele godt sammen og smag den til. Den skal ha en krydret smag. Hæld 2-3 spsk marinade over salaten.
Hvis du laver mere marinade end du bruger, kan du hælde den på en egnet flaske og stille den i køleskabet.
Denne marinade er god til stort set alle grønne salater, og kan varmt anbefales. 😉