Author: Michael

  • Pikant (ost) pastaret

    Pikant (ost) pastaret

    Nogle gange skal det bare gå hurtigt, pastaretten er en som, jeg laver næsten hver uge til min lille familie og jeg. Den smager af rigtig meget og tager kun 20 min at bikse sammen.

    Start, med at sæt vand over, at koge til pasta og svits din bacon på en pande, når det begynder, at tage farve tilføjer du squash og efterfølgende løg, svits det hele i 1 min. Tilføj derefter piskefløde og kog det op i 1 min, kom derefter pikantost i blandingen og rør det ind i fløderetten. Tilføj tilsidst den færdigkogte pasta ved og rør hele herligheden sammen og servere. evt med et godt stykke brød.

    Bacon på pande
    Bacon på pande
    Bacon,squash,løg på pande
    Bacon,squash,løg på pande
    grøntsager med piskefløde
    Grøntsager med piskefløde
    klar til en stor tsk pikanost
    klar til en stor tsk pikanost

     

    Den færdige pikant (ost) pastaret
    Den færdige pikant (ost) pastaret
    Klar til spisning med frisk kværnet peber
    Klar til spisning med frisk kværnet peber
  • Cremet Jordskokke suppe

    Cremet Jordskokke suppe

    Min dansklære, Marianne, fortalte at hun havde smagt den mest fantastiske jordskokke suppe – Hvilket har givet mig lyst til at dele min opskrift på jordskokke-suppe med jer : )

    Start med, at skrælle dine jordskokker samt kartofler. Kartoflerne er til, at give suppen stivelse – Det får ikke den samme konsistens, hvis man undlader dem.
    Skær jordskokker og kartofler i mindre stykker, kom det i en gryde og hæld vand over – Kun lige så rodfrugterne er dækket – Kom 1/2 grøntsagsbouillon i og kog det ca. 15 – 20 min, eller til de er møre.

    Tag det af varmen. I gryden blender du det med med en stagblender i godt 3 min ca. Suppen skal være fin og glat. Kom derefter suppen tilbage på blusset og tilsæt 3 dl piskefløde. Kog suppen op under omrøring. Smag herefter suppen til med muskatnød, salt og peber.

    Steg bacon sprødt på en pande, som drysses over suppen. Hak evt. lidt grønt, eksempelvis persille, som pynt.

    skrællede jordskokker
    skrællede jordskokker
    Skrællede kartoffel
    Skrællede kartoffel
    Rodfrugter i vand med bouillonterning
    Rodfrugter i vand med bouillonterning
    Færdig kogte rodfrugter
    Færdig kogte rodfrugter
    Brug stavblender til at blende rodfrugterne
    Brug stavblender til at blende rodfrugterne
    piske-fløde i de blendende rodfrugter
    piske-fløde i de blendende rodfrugter
    den færdige suppe toppet med bacon og grønt
    den færdige suppe toppet med bacon og grønt
  • Risalamande lavet på skyr og hytteost

    Risalamande lavet på skyr og hytteost

    Risalamande – Den sunde og nemme version

    Vi har en sød tand hjemme hos os, dog er jeg noget påpasselig med hvad min datter spiser af usunde ting, men med denne opskrift på en “sund” risalamande kan, jeg med god samvittighed, lade min datter guffe dessert eller spise en lille eftermiddags snack.

    Man kan købe skyr med vaniljesmag, dog synes jeg, at de er meget syrlige. Det syrlige overdøver vaniljesukker smagen. Derfor blander jeg altid det selv.

    Skyr,hytteost,vaniljestang
    Skyr, hytteost, vaniljestang
    Hytteost og skyr med  vanillestang og sukker.
    Hytteost og skyr med vanillestang og sukker.
    Den færdige risalamande
    Den færdige desssert
    Risalamande med hindbærsyltetøj
    Nu med hindbærsyltetøj. Børenes favorit dessert
  • Pandekager med Carte d’or is

    Pandekager med Carte d’or is

    Mums.. “Pandekager med is” og jeg drømmer mig straks tilbage til da jeg boede hjemme hos min mor og far. Min far var mester i at lave pandekager de blev altid helt tynde og sprøde. Vi sad alle klar ved bordet og fik så svinget den ene pandekage over efter den anden, ikke noget med at vente til han havde lavet dem alle færdige, nej vi skulle have dem friske. Pandekager og selvfølgelig med Carte d’or is.

    Opskriften

    Pisk melet sammen med halvdelen af mælken til en jævn blanding. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og vanilje sukker – Pisk det hele godt sammen. Smelt smørret og kom det i blandingen efterfølgende. Lav evt. en lille test på en varm pande med margarine. Bag pandekagerne tynde på en varm pande til de er sprøde og gyldne. Jeg kommer godt nok en lille kniv spis margarine på panden ved hver pandekage. Der bliver ca. 10 stk pandekager.

    Spis pandekagerne sammen med masser af Carte d´or is : )

    Pandekagerne er også gode kolde evt. som en lille snak i madpakken.

    Dejen til pandekager
    Den færdige dej
    De færdige pandekager med carte dór is
    Carte d´or is
    De færdige pandekager med vanilje is fra carte  d ´or
    Vanilje is fra Carte
    d´or
    De færdige pandekager med vanilje  carte d´or
    De færdige pandekager med vanilje Carte d´or
    Rul pandekagerne og kom isen i små skåle. Lidt anderledes måde at saver pandekager på.
    Rul pandekagerne og kom isen i små skåle. Lidt anderledes måde at servere pandekager på.