Jeg ville lave lidt tøsehygge til min datter og jeg, det blev til kyskager med vanilje is, de fik ikke helt den originale form, men de blev søde og tøsede også smagte rigtig godt.
Start med, at piske æggehvider stive, tilsæt derefter sukker samt vaniljesukker, pisk i 5 min på turbo knappen og tilføj derefter rød frugt farve i. Kom hele den lyserøde herlighed i en sprøjtepose og sprøjt de små kys på en bradepande beklædt med bagepair som er sprøjtet med olie eller penslet med olie. Bag dem i en forvarmet ovn på 100 grader i 1 time.
Vi fik lyst til en nem og hurtig dessert idag, og gik gemmeren igennem. Vi havde lidt “rester” som vi ville have brugt inden det blev for sent. Det endte med at blive en rigtig nem og meget lækker dessert, da det eneste vi skulle lave selv var chokoladesovsen 🙂
Isen havde vi i fryseren og pærerne var der taget hul på, så de skulle snart bruges. Isen vi brugte var en Carte d’or Amaretto vanilla og chokolade, som jeg købte den anden dag, da jeg aldrig havde smagt den før. Den var rigtig god, og gik godt til pærerne og chokoladesovsen.
Da jeg lavede chokoladesovsen, lod jeg først fløden koge op, derefter slukkede jeg for varmen og lod den hvile i 10 min. Da den havde hvilet de 10 min. den skulle, skulle fløden koges op igen. Da den var oppe at koge tog jeg den af varmen og tilsatte den hakkede chokolade, og rørte chokoladen ud. Når chokoladen er rørt ud er chokoladesovsen færdig.
Her er den mest geniale ide til en nytårsdessert som virkelig imponere hver gang. De kan sagtens laves dagen inden – Dekorative og nemme.
Start med, at hakke nødder fint og bland dem sammen med smør, sukker og glykose hvis det ikke hænger nok sammen tilføj blot lidt mere glykose! ælt ingredienserne godt sammen og form det til en tyk pølse. Smid det 1-2 min i fryseren, skær derefter 3 cm tykke stykker ud og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 10 min. De flyder en del ud så 4 per bageplade er passende. Tag dem ud af oven og efter et pr. sekunder kan man tage dem af pladen og sætte dem på et glas som ikke må være for stort, pres cirklerne blidt ned over glasset. Det kan ikke undgås, at nogle af dem knækker, men tøv ikke det kan bruges til pynt oven på isen, hvis cirklerne stivner inden, man når at forme dem, skal du blot smide dem i oven i 2 sekunder og de er klar til, at formes igen.
Før du går i gang med at lave havregrynskugler, skal du huske at tage margarinen ud så den bliver blød. Bland alle ingredienserne sammen, og ælt det godt sammen, stil det derefter på køl. Lad det stå et par timer, og rul derefter en masse små kugler.
De skal stå på køl 🙂
Marcipan bomber:
Start med at smelte chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet tages gryden af varmen og der røres fløde, smør, cognac og revet marcipan i. Der skal røres til der bliver en jævn masse. Når du har lavet en fin masse, stilles den i køleskabet i ca. 2 timer.
Når marcipan bombe massen har stået på køl, rulles der kugler ud af massen, og kugler rulles efterfølgende i de hakkede mandler.
Marcipan med blød nougat:
Vi bruger Odense marcipan, da jeg syntes det er nemt at skære lige store skiver af. Marcipanen skæres i nogle lige store skiver, hvor efter de halveres. Læg en skiver nougat imellem og luk den sammen som vist på billedet. Den skal være lukket sammen hele vejen rundt, så nougaten ikke flyder ud.
Smelt chokoladen i vandbad, og vend derefter marcipan stykkerne i chokoladen. Læg dem på et stykke bagepapir, og pynt med en halv valnød. Chokoladen tørre ret hurtigt, så den er snart klar til at spises.
Chokolade stykker med rosiner:
Chokoladen der er tilbage i vandbadet, kan du blande med hakkede rosiner, lidt blød nougat og evt. nødder og cognac (el. rom evt.)
Rul den varme masse i et stykke bagepapir så du får en lang pølse. Stil den på køl. Efter nogle timer kan den skæres i skiver.
I denne hyggelige juletid, med gaveræs og julebesøg, er det bare dejligt at man kan lave noget lækkert og utrolig nemt, når man vil hygge sig lidt. Efter vi havde været ude at klare de sidste julegaver, kom vi hjem og var godt kolde og våde oven på det dårlige december vejr. Vi havde lyst til noget lækkert, så vi fandt kakaoen frem og ville lave varm kakao, og så få nogle af de gode julekager vi har lavet igennem december måned (Se opskriften på lækre vaniljekranse her) . 🙂 Men for at pifte kakaoen lidt op tog vi en is fra fryseren, det var en carte d´or med triple chocolate, og den smagte helt vildt godt i den varme kakao. 🙂
Det gav lidt ekstra lækker chokolade smag da det var smeltet lidt, og flot så det ud!
Denne mørke mørke chokoladekage er årets kage. Dog skal man virkelig være chokolade elsker for, at kunne lide denne kage – desuden er den gluten fri. Når vi spiser kagen, får vi enten creme til eller får det meste vaniljeis som er, et godt supplement til den kraftige chokoladekage. PRØV DEN : )
Start med at blend nødderne meget fint i en foodprocessorer, dog kan man også købe mandel mel, hvis man ikke ønsker at hakke det selv. Hak chokoladen fint og bland det sammen med mandel melet. Tilsæt herefter smør, kakaopulver, sukker og vaniljesukker og rør dejen godt sammen. Del derefter æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Kom æggeblommerne i dejen og rør godt. Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen – Jeg gjorde det med klør fem : )
Kom dejen i en spring form ca. 27 cm i diameter beklædt med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet oven på 175 grader i 30 min.
Pisk fløden stiv med lidt vaniljesukker og vend cremefraichen deri, kom cremen på kagen og pynt med hakket nødder. Dog kan kagen også spises med is vi plejer at få Carte d´Or is chokolade eller vanilje.
Man siger, at det er de små ting i livet der tæller!
Daddel bacon wrap er bestemt et af dem. Første gang jeg fik dem serveret, synes jeg det var vildt underlig sammensætning, men når man først har smagt dem, er der ingen grænser for hvor mange der ryger indenbords.
Start med, at forvarme din ovn til 200 grader. Tag stenen ud af dadlerne så de mere eller mindre stadig er intakte. Rul dem en efter en i et halveret stykke bacon. Bag dem i ovnen til de er sprøde.
I weekenden havde jeg lyst til at prøve en lækker og ny dessert som jeg ikke har prøvet før. Det eneste jeg vidste var at det skulle være en brownie, men det får man jo så tit syntes jeg, så det skulle være noget mere end bare det. Og hvad er bedre en en lækker brownie med is til? 😀 Så jeg gik ned for at købe ind til min brownie og isen jeg skulle have dertil. Det var først da jeg stod nede i brugsen jeg fandt på at det skulle være Carte d’or´s is med pistachio og vanilla- så for at køre den helt ud tænkte jeg at det kunne være lækkert med pistacie i brownie dejen. Så var det da på en og anden måde gennemført 🙂
Der blev handlet ind og jeg kom hjem og gik i gang med at lave dejen til brownien, som var ganske simpel:
Smelt smør og lad den bagefter køle af, imens hakker du pistacie nødder groft. Æg og sukker røres sammen i en skål, hvor mel, kakao, salt og vaniljesukker røres sammen i en anden skål. Den tørre blanding (mel, kakao, salt og vaniljesukker) sis ned i skålen med din ægge og sukkerblanding. Det smeltede smør tilsættes og der røres godt rundt i dejen. Når dejen er rørt godt, kan du tilsætte de groft hakkede pistacie nødder, rør efterfølgende godt rundt i dejen igen, så pistacie nødderne bliver godt fordelt ud i hele dejen.
Bageformen smøres og der drysses rasp i, vend bageformen på hovedet bagefter, så det løse og overskydende rasp falder ud. Brownie dejen fordeles i formen og bages ved 175 g. i ca. 25 min. Kig til kagen et par gange for at være sikker på den ikke får for meget. Bagefter skal kagen køle af. Da kagen var afkølet prikkede jeg nogle fine cirkler ud, du kan evt. bruge et stort glas eller andet med en cirkelform.
Brownien serverede jeg med Carte d’or is med pistachio og vanilla is på toppen af brownien, samt med en klat flødeskum ovenpå. Ved siden af brownien lagde jeg lidt mango og dryssede med grofthakkede pistacie
nødder.
Smelt margarine, pisk æg og sukker sammen, kom der efter tilføj mel, bagepulver, salt, fløde og mælk. Pisk det hele godt sammen. Mos en meget moden banan og tilføj dette til dejen – Lad dejen stå og trække lidt 15 min ca.
I mellemtiden kan du sætte dit vaffeljern til. Jeg kommer altid lidt margarine på mit vaffeljern ved hver ny vaffel. Det kan godt være indbildning men jeg synes, at de bliver mere sprøde. Spis vaflerne med syltetøj eller sirup.
Prøv denne dejlige friske dessert, den er super nem at lave, selv for de uøvede.
Smelt smørret. Mælk, mel og appelsinsaft piskes til klumperne er væk. Æggeblommer, den smeltede smør og jordbærsaften tilsættes. Pisk det så det har en ensartet masse. Du skal bruge en lille stegepande når du laver dine crêpes. De steges over middelvarme og sørg for at det bliver en fin tynd pandekage. 🙂
Jordbær og rabarber
Jordbær og rabarber renses og skæres i skiver. Rabarberen og sukkeret skal opvarmes ved lav varme, så rabarberen afgiver væde. Tilsæt jordbærsaft.
Jordbærrene bliver tilsat, og pandekagerne foldes to gange og lægges ved siden af hinanden i panden. Noget af den varme saft der er i panden øses hen over pandekagerne. Lad det hele stå og simre ca. 1 min. tid. Crêpes med jordbær og rabarber smager super godt, især hvis du serverer dem med noget vaniljeis til. 🙂