Vi stod forleden dag nede i Føtex og ikke anede hvad vi skulle have til aften, klokken var ret mange og børnene skulle have aftensmad inden de skulle sove.
Så faldt øjnene på butterdejsrullerne på køledisken. Så hvorfor ikke lave butterdejsruller med fyld. Man kan selvfølgelig vælge, at lave butterdejen selv, men
nogen gange har man bare travlt i hverdagen. Men hold med siden, vi laver det fra bunden næste gang.
Her kommer opskriften – Men pas på, du kan blive afhængig 🙂
Snart med at hakke grønsagerne fint og gulerødderne rives. Steg baconen på panden og når de er sprøde, tages de af og på samme pande svitses
grønsagerne i ca 2min.
Fordel smøreost på den udrullede butterdej, og efterfølgende fordel fyldet i lang stribe i midten. Bøg kanterne og rul dejen sammen så du får en aflang masse.
Pensel butterdejsrullen med æg og drys mozzarella på dejen.
Vi er helt vilde med at få Chili Cheese Tops når vi i ny og næ går på McDonalds. Og hvis I er lige så vilde med dem, som vi er – SÅ vil I elske denne opskrift. Den er super let at lave.
Hvis du ikke er så meget for det stærke, så kan du også vælge at lave en mildere version med grøn peber og så selv tilføje fint hakket chili eller chili sauce til osteblandingen efter smag.
De kan fryses ned, og så har man altid til en lille hurtig snack.
Start med at skylle jalapenos og fjern så stilken. Derefter halveres de og kernerne fjernes. (Hvis du vil have at dine jalapeno poppers er stærkere, så tag og gem og hak nogle af kernerne og tilsæt dem til osteblandingen.)
Steg bacon på panden, og når den er færdig, så hak den i mindre stykker.
Tag nu en skål og bland flødeost (en neutral ost er bedst, men prøv dig frem), chedder ost og bacon sammen. Når den er blandet godt sammen, så er den klar til at komme i de halve jalapenos (de kan halveres hvis du synes at de er for store.).
Kom mælk og mel i hver sin lille skål, og dyp så de fyldte jalapenos, først i mælk og så i mel. Sikre dig at de er godt dækket. Lad den nu tørre på en rist i 10 minutter.
Når de 10 minutter er gået, så kommes rasp i en lille skål / tallerken, og så dyppes jalapenos i mælken igen, og så rulles de i raspen – sørg for at de er godt dækket med rasp. Lad dem nu tørre igen og gentag så processen.
Nu mangler jalapenos blot at komme i frituren før end at de er jalapeno poppers. Lad dem steg indtil at de er gyldenbrune. Allerede her kan du se om de var lidt sløses med rasp, da osten så vil begynde at flyde lidt ud når den smelter.
God appetit – husk at lav rigeligt, da de bliver spist lyn hurtigt!
Min dansklære, Marianne, fortalte at hun havde smagt den mest fantastiske jordskokke suppe – Hvilket har givet mig lyst til at dele min opskrift på jordskokke-suppe med jer : )
Start med, at skrælle dine jordskokker samt kartofler. Kartoflerne er til, at give suppen stivelse – Det får ikke den samme konsistens, hvis man undlader dem.
Skær jordskokker og kartofler i mindre stykker, kom det i en gryde og hæld vand over – Kun lige så rodfrugterne er dækket – Kom 1/2 grøntsagsbouillon i og kog det ca. 15 – 20 min, eller til de er møre.
Tag det af varmen. I gryden blender du det med med en stagblender i godt 3 min ca. Suppen skal være fin og glat. Kom derefter suppen tilbage på blusset og tilsæt 3 dl piskefløde. Kog suppen op under omrøring. Smag herefter suppen til med muskatnød, salt og peber.
Steg bacon sprødt på en pande, som drysses over suppen. Hak evt. lidt grønt, eksempelvis persille, som pynt.
Alle elsker rullepølse, er det ikke sådan? Vi har igennem noget tid nydt en “stegt rullepølse” fra en lokal slagter. Jeg synes denne smager bedre end den normale udgave, som jeg selvfølgelig stadig elsker.
Vi bestemte os for at prøve at lave en grillet rullepølse på en Weber Q3200 med rotesseri – Og resultatet blev fantastisk, ja har faktisk lige lavet en mere. 🙂
Det er faktisk rigtig enkelt at lave hjemmelavet rullepølse – Også er det altså noget kun billigere end dem man køber i supermarkedet, for ej at glemme smagen.
Som noget nyt har vi lavet en lille video af projektet, se den herunder 🙂
[youtube id=”2KPQ6G6UEuE” width=”620″ height=”360″]
Et skal bruge et svineslag til at lave rullepølsen ud af, det kan du bestille ved den lokale slagter – Husk at bestille et par dage i forvejen så de kan få det hjem til dig.
Jeg bedte om et uden alt for meget fedt på.
Start med at pakke slaget ud og puds det af hvis du synes der stadig er for meget fedt på – En rullepølse skal dog gerne indeholde lidt fedt synes jeg, men en del af det ryger heldigvis når vi griller den.
Når slaget er pudset af skal det have en ordentlig omgang salt, her brugte jeg blot fint salt – Kødet er meget ferskt først så derfor skal der faktisk salt på til du skammer dig, også lidt mere. 🙂
Slaget pakkes nu sammen og ligges i en pose i køleskabet i ca. 2 dage. Sørg for det er pakket godt ind da det smider lidt væske når det ligger og bliver saltet.
Efter to dage tages slaget ud af køleskabet og rulles ud igen. Nu skal det have en ORDENTLIG omgang groft salt – nærmest til kødet er helt dækket, herefter et ordentligt lag friskkværnet peber og sidst ca. 200 gram hakket løg.
Nu skal slaget snøres godt samme, start evt. med enderne for at holde mest muligt inde af vores dejlige fyld (Salt, peber & løg)
Herefter monteres den på rotisseriet og skal nu grilles indtil den har en kernetemperatur på 65 grader ca. Jeg griller det ved lidt under 200 grader.
(Det kan også sagtens grilles ved en noget lavere temperatur, så får du en mere “glaseret” overflade, dette er bestemt også lækkert!)
Herefter skal den køle af, kom den evt. i et par plastposer også i rullepølse presseren og ligge her natten over.
Der skal ikke meget til at før et tapas bord bliver fantastisk…Her er en lille nem opskrift på lækkert snack til aftensmaden eller til tapas bordet. Start med at skylle dine asparges og knæk det nederste af efterfølgende. Du skal vikle et stykke bacon om 2 stk asparges.
Skræl løget og skær det ca. 2 cm tykt, der skal gerne være to løg ringe i hver. Her skal du vikle 2 stk bacon rundt om og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader ca. 20-25 min til de er sprøde.
Her er den mest geniale ide til en nytårsdessert som virkelig imponere hver gang. De kan sagtens laves dagen inden – Dekorative og nemme.
Start med, at hakke nødder fint og bland dem sammen med smør, sukker og glykose hvis det ikke hænger nok sammen tilføj blot lidt mere glykose! ælt ingredienserne godt sammen og form det til en tyk pølse. Smid det 1-2 min i fryseren, skær derefter 3 cm tykke stykker ud og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 10 min. De flyder en del ud så 4 per bageplade er passende. Tag dem ud af oven og efter et pr. sekunder kan man tage dem af pladen og sætte dem på et glas som ikke må være for stort, pres cirklerne blidt ned over glasset. Det kan ikke undgås, at nogle af dem knækker, men tøv ikke det kan bruges til pynt oven på isen, hvis cirklerne stivner inden, man når at forme dem, skal du blot smide dem i oven i 2 sekunder og de er klar til, at formes igen.
Jeg kan huske disse ufo´er fra folkeskolen, vi lavede dem tit i faget madlavning. Så nu skulle, det altså lige prøves igen – De var ligeså gode som jeg huskede dem 🙂
Lun mælken og smelt smørret deri. Tilsæt gæren og opløs den i mælkeblandingen kom derefter ægget i og rør godt rundt, tilføj herefter mel og salt.
Ælt dejen godt og stil den til hævning et lunt sted tildækket med et viskestykke i en times. Rul dejen ud til en stor firkant og udstik cirkler med en skål på ca. 12 cm i diameter.
Saml dejresterne, rul ud og gør det samme igen. Læg cirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir og kom lidt fyld på halvdelen af hver cirkel, tryk kanten godt ned med en gaffel.
Lad dem efterhæve i yderligere 30 min. Pensel dem med æg og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Til fyld brugte jeg en indisk inspireret kyllingeret ( tomater, løg og koksmælk tilsat indiske krydderier). Men en god kødsovs eller skinke og ost kan også anbefales.
Har før lavet havregrøds pandekager dog denne gang kom jeg en moden banan i og det gjorde dem bare endnu bedre. Husk bananen skal være moden så er der mest banan smag i og er din havregrød tynd kan der tilføjes lidt mel eller havregryn.
Den “gamle” havregrød blandes med æg, vanilje sukker, salt og en most banan. Rør det hele godt sammen. Kom margarine på en pande og kom 2 spsk dej på panden og steg dem gyldne på hver side.
De er gode både varme og kolde vi spiser dem altid sammen med sirup.
Pølsehorn er bare et hit hjemme hos os. Det er faktisk lang tid siden jeg har lavet pølsehorn i stedet for alm. salt har jeg denne gang anvendt kryddersalt som jeg brugte for at give lidt mere smag.
Start med at smelte smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og 6 – 6 1/2 dl mel. Gem resten af melet til bordret når dejen skal rulles ud. Slå dejen godt sammen og dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem – Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse. Sno nu dejen om pølserne ( del evt. pølsen i to). Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og skal efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl pølsehornene med vand. Bag dem midt i ovnen – til de er gyldne. ca 20 min ved 200 grader.
Det er så meget oppe i tiden med madspild, Og at danskerne er et af de lande der har mest madspild. Vi høre bestemt under dem der har alt for meget madspild, men nu er det slut og vi siger “nej tak til madspild”
Jeg har en datter, Isabella som jeg laver havregrød til hver morgen, ja faktisk til os alle tre, og der bliver altid noget tilbage. Jeg havde hørt fra en af møderene fra kirken hvor vi går i legestue, at hun lavede pandekager af det sidste havregrød. Det måtte jeg også prøve og de blev rigtig gode så tag og prøv det og være med til at bekæmpe madspild 🙂
Den lune rester af havregrøden fra morgenmaden kommes i en skål eller brug gryden. Tilføj æg, smør, sukker, vaniljesukker og mel i og rør det hele sammen. Kom lidt margarine på en pande. Kom 2 spsk havregrøds-pandekagedej på panden og steg de små pandekager i ca. 2-3 min på hver side så er de klar til at blive spist, lettere bliver det vidst ikke. Der bliver ca 6-8 små pandekager.
Vi spiste dem bare med lidt sirup som en lille formiddags snack.
Tips: Mos en halv banan i eller hak lidt mørkt chokolade. Næste gang vil jeg prøve at lave dem uden mel altså i stedet for mel tilføje lidt ekstra havregryn.