Hjemmelavede rødbeder

Rødbederne i lagen

Hjemmelavede rødbeder

Du starter med at vaske rødbederne inden du koger dem i let saltede vand. De skal koge i ca. 35 min. og du skal bruge 1 spsk. salt til hver liter vand du bruger.
Når de er kogt færdige, hælder du det kogende vand fra, og gryden stilles straks under iskold vand. Ved denne lynnedkøling sprænges skallen på dem, og den de lige til at smutte. Når de er smuttet (skralden er taget af) skærer du dem i den tykkelse du kan lide dem.

Rødbederne kommer i iskoldt vand efter de er blevet kogt
De ligges i iskoldt vand efter de er blevet kogt
Rødbederne smuttes
Skallen smuttes af

Sukkeret og eddiken gives et opkog, og rødbederne tilsættes, hvor efter lagen skal bringes i kog igen og Atamon tilsættes. Herefter fyldes rødbederne med det samme på glas, som lukkes godt til med det samme. Efter de har stået ca. 10 dage, skulle de være klar til at spises.

Rødbederne i lagen
Så er de i lagen
Rødbederne er kommet på glas
Kommet på glas og klar til at trække.

Ønsker du en mere krydret version, kan du tilføje perleløg eller dild. Hvis du vælger at tilsætte dette, skal perleløgene eller dilden tages op efter 1 uge. Ellers kan smagen hurtig blive for kraftig.

Hjemmesyltede rødbeder
Hjemmesyltede – Det dur’ !

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *