Kuvertbrød med kyllingekød ( børnevenlige)

Kuvertbrød med kylling

Jeg kan huske disse ufo´er  fra folkeskolen, vi lavede dem tit i faget madlavning. Så nu skulle, det altså lige prøves igen – De var ligeså gode som jeg huskede dem 🙂

Lun mælken og smelt smørret deri. Tilsæt gæren og opløs den i mælkeblandingen kom derefter ægget i og rør godt rundt, tilføj herefter mel og salt.
Ælt dejen godt og stil den til hævning et lunt sted tildækket med et viskestykke i en times. Rul dejen ud til en stor firkant og udstik cirkler med en skål på ca. 12 cm i diameter.

Saml dejresterne, rul ud og gør det samme igen. Læg cirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir og kom lidt fyld på halvdelen af hver cirkel, tryk kanten godt ned  med en gaffel.

Lad dem efterhæve i yderligere 30 min. Pensel dem med æg og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Til fyld brugte jeg en indisk inspireret kyllingeret ( tomater, løg og koksmælk tilsat indiske krydderier). Men en god kødsovs eller skinke og ost kan også anbefales.

mælk. smør,gær, og æg til dejen
mælk. smør,gær, og æg til dejen
Den færdige hævet dej efter 1 time
Den færdige hævet dej efter 1 time
Dejen rullet ud og udstikkes med en skål
Dejen rullet ud og udstikkes med en skål
De små cirkler med kødfyld
De små cirkler med kødfyld
De små cirkler laves til ufoer og kanten trykkes ned med en gaffel
De små cirkler laves til ufoer og kanten trykkes ned med en gaffel
De færdige ufoer/madbrød.
De færdige ufoer/madbrød.
Ufoer med kylling fyld
Ufoer med kylling fyld