Pølsehorn billede 6

Opskriften er indsendt af: Heidi Holst
Opskriften er indsendt af: Heidi Holst

“Hr & Fru Kaj-pølser”

Smelt 250 g margarine i en gryde og hæld 1 l vand ved, når det er fingervarmt hældes det i en skål sammen med 3 pakker gær, røres sammen til gæren er opløst. Så kommes der 1 tsk salt, 1½ kop sukker, 1 tsk hjortetaksalt og 3 æg i og det blandes godt, til sidst kommes der så meget mel i at dejen hænger sammen, men stadig er lidt klistret.. Dejen stilles nu til hævning ca 1 time.. Dette er min opskrift på når jeg bager boller, men bruger den også til pølsehorn, pizzasnegle, brunsviger osv, så man kan kalde det alt i en dej
Tag en god klump dej og tril den til en lang pølse, hvor den trilles tynd i den ene ende og tykkere i den anden ende, den vikles nu om pølsen. Tag 2 små klumper dej der trilles til kugler til øjne, og 2 lidt større klumper dej der formes til kløer (ben).. øjnene og benene monteres nu på “kaj-pølsen” og de sættes på en plade med bagepapir og pensles med mælk eller sammenpisket æg og ind i ovnen ved 220 grader til de er pæne lysebrune.. Når “Kaj-pølserne” er kolde formes 2 små kuger hvid fondant og 2 mindre kuger sort fondant, der bruges til øjne (der kan også bruges glasur til øjnene)
Bon appetit

Se de andre bud her

Kommetarer

Hvad synes du om denne opskrift? Skriv dine kommentarer.

Om kokken:

Andre opskrifter